Bir logo bin kelimeye bedeldir. Şirketinizi, hedeflerinizi, çalışanlarınızı ve müşteri tabanınızı somutlaştırır. Bir şirket veya markanın adı duyulduğunda insanın aklına gelen ilk şey logosudur. Bunun tam tersi olduğu zamanlarda olur bazen. Bir şirketi ve temsil ettiklerini tanımlamak için bir logo görmek yeterli olur.
Websitenizi ya da blogunuzun konseptini oluştururken şirketinizi yansıtan ve müşteriler için şirketi tanınabilir ve ilişkilendirilebilir yapan bir görsel hakkında düşünürsünüz. İyi bir logo, markanızın değerlerini ve mesajını dünyaya aktarır. Tabii böyle bir logoyu oluşturabilmekte ayrı bir profesyonellik gerektirir.
İşte bu makalede, marka kimliğinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak, program bilmeden logo yapmanıza olanak tanıyacak 10 logo yapma sitesinin artılarını ve eksilerini ana hatlarıyla anlatmaya çalışacağım.
Logo Yapmak Bu Sitelerle Çok Kolay
Logaster
Logaster online olarak logo yapmak deyince akla gelen sitelerin en başında geliyor. Uygulama ile profesyonel anlamda logo yapmanın yanı sıra zarf, kartvizit ve kurumsal kimliğinizi oluşturmanıza yardımcı olacak daha bir çok materyalin tasarlamasını yapabilirsiniz.
Logaster ile logo oluşturmak gerçekten çok kolay. ‘Bir Logo Oluştur’ butonuna tıkladıktan sonra şirketinizin, websitenizin veya blogunuzun adını yazıp ve sektörü seçiyorsunuz. Sonrasında ise Logaster size çok geniş bir logo logo arşivi sunuyor. Eğer küçük boyutlu bir logo sizin için yeterli ise, tamamen ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Eğer logoyu tam boyutlu haliyle indirip kullanmak isterseniz 9.99$’lık bir fiyatla buna sahip olabiliyorsunuz. Dahası, web sitesine geri gelip, logonuzu istediğiniz zaman da düzenleyebiliyorsunuz.
Artıları:
- Kullanıcı dostu arayüz
- Çok geniş logo arşivi
- Küçük boyutlu logoların ücretsiz kullanımı
- Satın alınan logonun yeniden düzenleyebilme imkanı
- Ek servisler (kartvizit, site ikonu, antet, vb.)
Eksileri:
- Büyük boyutlu logoları ücret ödeyerek kullanabilirsiniz
- Hazır şablonlar düzenlenemiyor
Tailor Brands
Öne çıkan logo oluşturma uygulamalarından bir diğeri ise Tailor Brands. Tailor Brands size uygun logo tasarımları sunarken akıllı algoritmalar kullanıyor. Bunun içinde başlangıçta sizden bir takım bilgiler istiyor. Şirketinizin adını yazıp, sektörünüzü birkaç kelimeyle tarif ettikten sonralogo tipinizi (logotype, logomark, vb.) seçiyorsunuz ve uygulama size uygun olabilecek logo tasarımlarını beğeninize sunuyor.
Artıları:
- Logo tasarımında akıllı algoritmalar kullanıyor
- Logoları filigranlı şekilde ücretsiz indirebiliyorsunuz
Eksileri:
- Sınırlı düzenleme seçeneği
- Zaman alıcı logo oluşturma süreci
- Tam boyutlu ve EPS formatındaki logoların 39$ olması
Graphic Springs
Graphic Springs’te internet üzerinde hızlı bir şekilde logo oluşturmanıza imkan tanıyan sitelerden bir tanesi. Uygulamanın en önemli özelliği geniş logo seçeneği sunabiliyor olması. Üstelik bu seçenekleri farklı arkaplanlar ile önizlemesini de yapabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken şirketinizin ya da web sitenizin ismini yazıp, bir logo teması seçmek. Sonrasında ise onlarca tema seçeneği beğeninize sunuluyor. Tabii bu sitenin eksileri de yok değil. Tam boy bir logo indirmek için ödeme yapmanız gerekiyor. JPG formatında bir logoyu 19.99$’a sahip olabilirsiniz. Logonuz üzerinde sınırsız sayıda düzenleme yapabilmek için ise 39.99$ ödemeniz gerekiyor.
Artıları:
- Geniş logo arşivi
- Ödemeden sonra bile düzenleme imkanı
- Yüksek kalite görseller
Eksileri:
- Ücretsiz logo seçeneği bulunmuyor
Hipster Logo Generator
Hipster Logo Generator, internet üzerinden basit logolar tasarlamanıza olanak sağlayan bir site. Logo tasarlama işlemine başlamadan önce logonuzun şeklini belirliyorsunuz ve sitenin size sunmuş olduğu diğer elementler ile logonuzu zenginleştirebiliyorsunuz.
Artıları:
- Gelişmiş düzenleme seçenekleri
- Küçük boyutlu logoların ücretsiz kullanımı
- Logonuzun vectörel halini 5$’a satın alabiliyorsunuz
Eksileri:
- Değişikliklerinizi silemiyorsunuz, yeniden başlamalısınız
FreeLogoDesign
Free Logo Design sitesi de logo yapma konusunda karşımıza çıkan alternatiflerden bir tanesi. Diğer sitelere benzer bir çalışma mantığı bulunuyor. Ana sayfada bulunan şirket adınızı ve sektörünüz alanlarını doldurduktan sonra sektörünüze özgü logolardan oluşan etkileyici bir yelpaze karşınıza çıkıyor. Beğendiğiniz bir logoyu seçip düzenleyebiliyorsunuz.
Artıları:
- Üye olmadan logo oluşturma imkanı
- Küçük boyutlu logoların ücretsiz kullanımı
- Geniş şablon koleksiyonu
- Gelişmiş düzenleme seçeneği
Eksileri:
- Logonuzun büyük boy halini 59 $’a satın alabiliyorsunuz
Logoshi
Bu oldukça sıra dışı bir logo yaratma servisi fakat yaratıcı insanlar için ideal bir seçim. Bu web sitesini farklı kılan şey logonuzu kendinizin çiziyor olması. Logoshi, tasarımınızı kullanarak size çeşitli logo varyasyonları sunacaktır. Seçili logonuzu düzenleyebilir, rengini ve yazı tipini değiştirebilirsiniz. Logoshi ile Logo Yapmak işte bu kadar kolay.
Artıları:
- Logo hazırlama süreci
Eksileri:
- Logoların ücretsiz seçeneğinin bulunmaması
- Zayıf şablon seçeneği
DesignMantic
Bir Amerikan girişimi olan DesignMantic ile logo ve kartvizitinizi kolay ve hızlı bir şekilde tasarlayabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken işletmenizin adını girmek ve kategorinizi listeden seçmek. Sonrasında ise servis size 4 farklı logo tasarımı sunacaktır. Kayıt olduktan sonra bu logolardan istediğiniz birini 37$ karşılığında indirebilirsiniz.
Artıları:
- Gelişmiş düzenleme seçenekleri
- Geniş şablon koleksiyonu
- Ek servisler (website tasarımı, sosyal medya başlıkları, vb.)
Eksileri:
- Ücretsiz logo seçeneğinin bulunmaması
- Ek servislerin farklı bir site üzerinden hazırlanması
Zillion Designs
Zillion Designs, logo tasarımı, web tasarımı, blog şablonu tasarımı, vb. de dahil olmak üzere 20’nin üzerinde çeşitli hizmetleri sunuyor. Logo yaptırmak için bütçenizi ve temel gereksinimlerinizi göndermeniz yeterli. Ardından projeniz için logo hazırlamayı kabul etmiş tasarımcılarla iletişime geçerek logo tasarım süresi boyunca onlarla etkileşim kurabiliyorsunuz. Tasarımcıların logo seçenekleri sunmak için yedi günleri bulunuyor. Ardından da beğendiğiniz logoyu seçerek kullanabiliyorsunuz. Zillion Designs ile logo yapmak diğer seçeneklere göre biraz daha uzun bir süreç. Ama ortaya çıkan iş size özel olmuş oluyor.
Artıları:
- Logonuz profesyonel tasarımcılar tarafından oluşturulur
- Tasarımcılarla birebir iletişime geçebiliyorsunuz
Eksileri:
- Ücretsiz logo seçeneği bulunmuyor
- Uzun süren tasarım süreci
- 200 $ gibi yüksek ücrete sahip olması
LogoYes
LogoYes internet üzerinde logo yapabileceğiniz bir site. “Build A Logo Now!” butonuna tıklayarak logonuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kategorinizi seçip ve profesyonel tasarımlardan oluşan kapsamlı logo kütüphanesinden istediğinizi seçtikten sonra düzenleme yapabilirsiniz. Sonuçtan memnun kaldığınız takdirde de logonuzu satın alabilir ve tüm önemli format türlerini indirebilirsiniz.
Artıları:
- Geniş logo kütüphanesi
- Düzenlenebilir şablonlar
Eksileri:
- Kullanımı zor bir editör
- Yüksek fiyat ($40)
LogoGenie
LogoGenie ingilizce ve fransızca dillerinde destek veren logo yapma sitesi. Çalışma mantığı diğer alternatifler gibi. Kategorinizi seçip, şirketinizin ismini yazıyorsunuz ve karşınıza çıkan kütüphaneden dilediğiniz logoyu seçerek düzenleme yapıyorsunuz. Eğer sonuçtan memnun kalırsanız ödemeyi yapıp tasarımı indirebiliyorsunuz. LogoGenie eğer bütçe kısıtlamanız bulunmuyorsa Logo Yapmak için iyi bir seçenek olabilir.
Artıları:
- Geniş Logo Kütüphanesi
- Kullanıcı dostu editör
Eksileri:
- Yüksek fiyat (66.90$)
Canva
Canva, sayısız dil desteği bulunduran online bir grafik uygulaması. Bu uygulama ile sadece logo değil farklı grafik işlerinizi de yapabiliyorsunuz. Şirketiniz veya ödevleriniz için infografikler yapabiliyor, kartvizit tasarlayabiliyor, el ilanı hazırlayabiliyor ya da sosyal medyada paylaşacağınız görseller için düzenleme gerçekleştirebiliyorsunuz.
Artıları:
- Kullanıcı dostu editör
- Geniş kullanım seçeneği
- Dil seçeneği
- Mobil kullanım
Eksileri:
- Kısıtlı özelliklerle ücretsiz kullanım
Bu yazıda sizlere şirketiniz, markanız ya da blogunuz için logo yapmanıza olanak sağlayacak siteleri tanıtmaya çalıştım. Bu siteler ile büyük bütçeler harcamadan logo tasarlama imkanınız bulunuyor. Logo yapmak için tasarımcı olmanıza, program bilmenize gerek yok. Çünkü bu sitelerle Logo Yapmak artık çok kolay!
Görsel Kaynak: Depositphotos
Logo yapmak en çok istediğim konulardan birisidir. Fakat bu konuya hakim olamadığım için nerede başlayacağımı bilmiyordum. Taki bu yazınızı okuyana kadar tam bir logo rehberi olmuş. Kaleminize sağlık tarayıcıya sabitliyorum
Çok sağolun tam zamanında çok lazımdı güzel payalşim
https://www.canva.com da fena değil
Canva biraz daha tasarımsal bir araç. Bilgisayarında photoshop olmayanların yararlanabileceği türde.