Kariyer

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Yenilendi!

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı

Daha önce ki yazılarımda KOSGEB’in , KOSGEB Girişimcilik Destek Programı adı altında yaptığı yardımlarla sizin fikrinizi hayata geçirmenize yardımcı olduğundan bahsetmiştim. KOSGEB , Yeni Girişimci Desteği adı altında yapmış olduğu bu yardımların uygulama esasında değişikliğe gitti. Yeni yapılan düzenleme ile 27 Bin lira olan girişimcilik desteği 30 bin liraya çıkarıldı.

Daha önce 5000 lira olan işletme kuruluş giderleri desteği 3000 liraya indirildi. Aynı zamanda işletme kuruluş giderleri desteğinin içerisinde yer alan 2000 lira değerinde danışmanlık harcamaları kaldırılarak girişimcilerin projelerini kendilerinin yazmaları amaçlandı. Bununla birlikte verilen 3000 lira değerindeki desteğin sınırları genişletilerek Mali Müşavirlik giderleri de kabul edilen harcamaların içine eklendi.

Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat desteği 10.000 TL’den 15.000 TL’ye yükseltildi. Aynı zamanda Yazılım giderleri bu harcamaların içerisine eklendi.

İşletme Giderleri Desteğinde maddi anlamda bir değişiklik olmazken kira giderleri, kabul edilen harcamalar içerisine alındı.

Ayrıca yeni girişimcilik desteğinden faydalanmak isteyen girişimcilerin alması gereken uygulamalı girişimcilik eğitiminin süresi de 60 saatten, 70 saate çıkartıldı.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı yaptığı bu değişiklikle artık girişimcilere daha fazla katkı sağlıyor.

Yazar Hakkında

Melih Güney

12 yıllık mesleki yaşantımda turizm ve sağlık sektöründe pazarlama ve marka yönetimi üzerine çalışmalarda bulundum. Şu an Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak görev alıyorum. Aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Sosyal Medya üzerine dersler veriyorum.

1 Yorum Bulunuyor

  • Eski bir yazınıza denk geldim sanırım ama bende KOSGEB ile ilgili bir kaç şey paylaşmak istiyorum. Tamamen, sermayesi olmayan, girişimci, heyecanlı insanların iş hayatına ATILMAMASI amaçlanarak kurulmuş ve faaliyetlerini bu yolda devam ettirmekte olan bir kurum diyebilirim KOSGEB için. İnsanların ihtiyaçları olmasa başvurmaya tenezzül bile edilmezken, şartları ve uygulamaları birbiri ile öyle çelişiyor ki.
    Bir kere siz para harcamadan para alamıyorsunuz.
    Para harcamadan önce ama proforma fatura ibraz etmek zorundasınız. Diyelim Ocak ayında iş planınızı yaptınız, ve KOSGEB’e sundunuz. Bir kere en erken kurul süresi, sizin güvenlik soruşturmanızla 3 ayı buluyor. Onay işlemler 2 ay da o derseniz 5 -6 aylık zaman kaybınız oluyor en hızlı şekilde. Tamam projeniz onaylanıyor ama sizin aldığınız proforma faturalar 6 ay öncesinin. Satıcı o fiyatların, kurun değiştiğini söylüyor. KOSGEB’e iletiyorsunuz, beni ilgilendirmez o kardeşim, bana kaç dediysen o. 1krş farklı olursa iptal yersin diyor.
    Siz ne yapardınız bu durumda?

Yorum Yap