WordPress Yoast SEO Eklentisinin Kurulumu

WordPress, SEO açısından en iyi içerik yönetim sistemlerinden biridir. Hali hazırda yer alan bir takım özellikleri ve uygulamalarıyla size SEO uyumluluğu sağlamaktadır. Fakat bu tek başına yeterli değildir. Sistem üzerinde yapacak olduğunuz ufak dokunuşlarla çok daha iyi sonuçlar elde edebilmektesiniz. WordPress Yoast SEO eklentisi ile blogunuzu optimize edebilir, aramalarda üst sıralara çıkarak, daha fazla ziyaretçiye ulaşabilir ve genel anlamda daha iyi bir bloga sahip olabilirsiniz.

WordPress Yoast SEO Eklentisinin Kurulumu

WordPress Yoast SEO eklentisi blogumuza iki şekilde kurabiliriz.

Birinci yöntemde blogumuzun yönetim panelinde ki Eklentiler sekmesi altında yer alan Yeni Ekle kısmında WordPress Yoast SEO şeklinde arama yaparız. Karşımıza çıkan arama sonuçlarından WordPress SEO by Yoast sonucunun altında yer alan Şimdi Kur linkine tıklayarak eklentiyi kurabiliriz.

İkinci yöntem olarak ise WordPress Yoast SEO adresinden indirdiğimiz eklentimizi RAR’dan çıkarıp bir FTP programı yardımıyla blogumuzun wp-content/plugins klasörüne yükleriz. Ardından blogumuzun yönetim panelinde yer alan Eklentiler sekmesinden eklentiyi etkinleştiririz.

Uygulamayı kurup, etkinleştirdikten sonra yönetici panelimizde sol tarafta SEO isimli bir sekme oluşuyor. Bu sekmeye tıkladığımız zaman aşağıda görsele benzer bir sayfa açılıyor karşınıza.

Sayfada standart olarak Dashboard ekranı gözükmektedir. Bu ekran bizim Yoast SEO eklentisi ile ilgili uyarıları alacağımız kısımdır. Burada Problems ve Notifications şeklinde iki bölüm yer alıyor. Bu bölümlerde kritik öneme sahip uyarıları ve iyileştirme gereken noktaları görebiliyorsunuz.

Tabii biz WordPress Yoast SEO eklentisinin kurulumunu yapmak için Genel sekmesine geçiyoruz ve orada yer alan Open the configuration wizard linkine tıklıyoruz. Bu link vasıtasıyla Yoast SEO eklentisini adım adım kurulumunu gerçekleştireceğiz.

Welcome

Open the configuration wizard linkine tıkladıktan sonra farklı bir sayfaya yönlendirildiğinizi görebilirsiniz. Adım adım kurulumu bu sayfada gerçekleştiriyoruz. Öncelikle karşımıza çıkan ekran Hoşgeldiniz ekranı. Bu ekranda bize ismimizi ve e-mail adresimiz soruluyor. Bunları yazmak zorunda değilsiniz. Yazdığınız takdirde Yoast SEO’un mail listesine girmeyi kabul etmiş oluyorsunuz. Yazmak istemiyorsanız Sonraki linkine tıklayarak diğer sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

Environment

Karşımıza çıkan ikinci sayfa Environment sayfası olacak. Burada karşımıza şıklı bir seçim sorusu geliyor.

Eğer siteniz internet üzerinde erişilebilir durumda ise Production seçeneğini seçmelisiniz. Eğer localhostta çalışıyorsanız Development seçeneğini seçebilirsiniz. Staging seçeneği ise deneme amaçlı bir kullanım için seçebileceğiniz bir seçenektir.

Site Type

Üçüncü sayfada sitemizin tipini seçeceğiz. Benim sayfam blog olmasından ötürü ben Blog seçeneğini seçiyorum. Siz arzu ederseniz diğer seçenekleri de seçebilirsiniz.

Firma ya da Kişi

Dördüncü sayfada site sahibinin kişi ya da firma olup olmadığı sorusu soruluyor. Eğer kişi iseniz isminizi ve soyisminizi yazmanız yeterli. Firma iseniz firmanızın adını ve logosunu ekleyebilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu buraya yazdığınız bilgiler sitenizin meta etiketlerinde Google’a sunuluyor.

Social Profiles

Beşinci sayfada karşınıza sosyal medya hesaplarınızı girebileceğiniz bir ekran geliyor. Bu ekrana sosyal medya hesaplarınızı girdiğiniz takdirde sitenin meta etiketlerinin arasına eklenerek arama motorlarına gösterilecek. Girip girmemek size kalmış ama bana sorarsanız girmenizde fayda var.

Post Type Visibility

Bu kısımda sitemizde ki sayfaların google’da yayınlanıp yayınlanmayacağı belirliyoruz. Yazı içerikli bir blogunuz var ise sadece Yazılar ve Sayfaları visible yapmanız yeterli. Kullandığınız temaya göre karşınıza farklı seçenekler çıkabilir. Diğer seçenekleri sitenizin türüne ve durumuna göre kendiniz belirleyebilirsiniz.

Multiple Authors

Eğer sitenizde birden fazla editör var ise bu sayfada bunu belirtmeniz iyi olacaktır. Eğer tek başınıza içerik oluşturuyorsanız No seçeneğini işaretlemelisiniz.

Google Search Console

Blogunuzun Google Search Console bağlantısını bu sayfada yapabilirsiniz. Google Doğrulama Kodu Edinin linkine tıkladığınız zaman açılan popup’ta Gmail hesabınızı ilişkilendirmeniz istenir. Yetki verdikten sonra karşınıza bir kod çıkacak. O kodu Authorization Code kısmına yazıp Yetkilendir  butonuna basmanız yeterli.

Title Settings

Title Setting sayfasında web sayfamızın ismini yazıyoruz. Ayrıca başlık ayıracı belirliyoruz. Dilediğiniz ayıracı seçebilirsiniz. Burada yazacağınız website ismi ve ayıraç sizin sayfa başlığınızın sonuna ekleniyor.

Success!

Eğer Success ekranına ulaştıysanız kurulumu tamamlamışsınız demektir. Bundan sonra yapacağınız şey doğru anahtar kelimelerle okunabilirliği yüksek içerikler oluşturmaktır.

WordPress Yoast SEO Eklentisinin Ayarları

WordPress Yoast SEO eklentisinin kurulumu sırasında yapmış olduğunuz ayarlarla eklentiyi kullanmaya devam edebilirsiniz. Arzu ederseniz Dashboard sekmesinde yer alan Features tabını açarak orada bulunan Advanced settings pages seçeneğini etkin yapabilir ve daha detaylı ayarlamalar yapabilirsiniz. Ben bu seçeneği açtığını varsayıyorum ve buna göre açılacak yeni sekmeleri sizlere tanıtmak istiyorum.

Dashboard : Bu sekmede kritik ve uyarı niteliğindeki bildirimleri bulabilirsiniz.

Başlıklar & Metalar : Bu sekmede blogumuzun başlık yapısını ve metalarını düzenleyebiliyoruz.

Sosyal : Twitter, Facebook ve Google+ gibi sitelerdeki paylaşım ayarlarımızı bu sekmeden değiştiriyoruz.

XML Site Haritaları : Otomatik Sitemap oluşturma ayarları bu sekmeden yapılıyor.

Kalıcı Bağlantılar : Blogumuzun URL ayarlarını bu sekmeden düzenliyoruz.

Dahili Linkler : İç bağlantılar ve Breadcrumbs ayarları.

RSS : Bu sekme altından RSS ayarlarımızı düzenleyebiliyoruz.

Import & Export : Diğer SEO programları ve uygulamalarını içe – dışa aktarabildiğimiz alan.

Edit Files : .htaccess dosyasına erişim sağlayarak dosya üzerinde değişikler yapabiliyoruz.

1. Dashboard

Bu sekme altında eklenti ile ilgili kısa bir tura çıkabilir, ayarlarınız ile problem ve bildirimleri bu sekme altında görebilirsiniz. Dashboard sekmesi Genel, Features, Sizin Bilgileriniz, Web Yöneticisi Araçları ve Güvenlik tablarından oluşmaktadır.

Genel

Genel tabının altında yer alan Configuration wizard kısmından kurulum sihirbazını yeniden çalıştırabilirsin. Arzu ettiğiniz takdirde Restore default settings kısmından eklentinin varsayılan standart ayarlarına dönüş yapabilirsiniz.

Features

Features tabında yer alan Advanced settings pages seçeneğini aktif ederek eklentimizin gelişmiş ayarlarını açabilirsiniz. Bu şekilde daha detaylı ayarlamalar yapabilirsiniz.

OnPage.org seçeneğini aktif ettiğiniz takdirde arama motorlarının sitenizi indexlemediği takdirde bildirim almanızı sağlıyor.

Admin bar menu seçeneği ekranınızın üst kısmında yer alan admin barınıza Yoast SEO seçeneğini eklemenize yarar. Ben genellikle kapalı tutuyorum. Zaman zaman verdiği uyarılar insanın sinirini bozabiliyor.:)

Firma Bilgileri

Firma bilgileri kısmında kurulum esnasında yazmış olduğumuz bilgileri bulacaksınız. Firma ve site bilgilerini bu alandan istediğiniz vakit değiştirebilirsiniz.

Web Yöneticisi Araçları

Bu bölümde Bing Webmaster Araçları, Google Search Console ve Yandex Webmaster Araçlarına sitenizi doğrulatmak için ilgili alanları doldurabilirsiniz. Eğer daha önce sitenizi doğrulattıysanız bu alanları boş bırakabilirsiniz.

Güvenlik

Güvenlik kısmı birden fazla yazarın ve editörün olduğu siteler için önem taşımakta. Şayet yazarlarınıza ve editörlerinize güvenmiyorsanız Security setting seçeneğini işaretlemeyerek onların Gelişmiş kısmına erişimini engelleyebilirsiniz.

2. Başlıklar ve Metalar

Genel

Genel sekmesi altında kurulum esnasında belirlediğiniz başlık ayıracını değiştirebilirsiniz. Enabled analysis kısmında ise Readability Analysis ve Keyword Analysis diye iki seçenek bulunuyor. Eğer yazılarınızın altında Yoast SEO aracının görünmesini istemiyorsanız bu seçenekleri kaldırabilirsiniz. Fakat ben kesinlikle kalmasını ve o aracı kullanmanızı öneriyorum.

Anasayfa

Bu sayfa temanızın yapısına göre şekilleniyor. Eğer blogunuzun Ayarlar kısmında yer alan Okuma sekmesinde bir blog ve anasayfa seçtiyseniz bu kısımda bir ayar yapmanıza gerek yok. Bu sayfaların ayarlarını o sayfaların içine girerek yapıyorsunuz.

Yazı Tipleri

Burada yer alan yazı tiplerinin Başlık Şablonlarını ve Meta Açıklama kısımlarının varsayılan ayarları koruyoruz. Bu alanları biz içerik oluştururken  her yazı ve sayfa için farklı farklı düzenleyeceğiz. Temanızın yapısına göre bu kısımda Ortam, Portfolio gibi farklı içerik tipleri olabilir. Size tavsiyem onları varsayılan olarak bırakmanızdır.

Bununla birlikte her içerik tipinin Meta Robots kısmı bulunur. Bu kısmı eğer noindex seçerseniz o içerik tipleri Google’da indexlenmeyecektir. Bu nedenle burada ki seçenekleri işaretlerken dikkatli olmalısınız. Önerim Yazılar ve Sayfalar için Meta Robots kısmının index seçili olmasıdır.

Kod parçacığı ön izlemesindeki tarih seçeneğini aktif yaptığınız takdirde seçtiğiniz yazı tipine Google aramalarında tarih eklenir. Ekleyedebilirsiniz de eklemeyebilirsiniz de. Ben eklemiyorum. Çünkü belli bir tarihten sonra yazılarınız çok eski görünebiliyor.

Yoast SEO Meta Kutusu seçeneğini gizle derseniz içeriklerinizin içinde SEO Analiz Aracını gizlemiş olursunuz. Eğer gizleyecekseniz de eklentinin kullanılıyor olmasının bir esprisi olmaz.

Kategoriler

Kategoriler kısmında blogumuzun kategori, etiket ve biçim sayfalarının seo ayarlarını düzenlemekteyiz. Kategorilerin Başlık Şablonlarını ve Meta Açıklama kısımlarını varsayılan olarak kullanabilirsiniz. Şayet bu sayfaların arama motorlarında indekslenmesini istemiyorsanız Meta Robots kısmında noindex olarak işaretlemeniz yeterli olacaktır. Önerim kesinlikle indexlenmesi yönündedir. Ayrıca tavsiyem kategorilerinizin başlık şablonlarını ve meta açıklamalarını kategori içine girerek tek tek düzenlemenizdir.

Etiketleri ve diğer taksonomileri ise buradan düzenleyebilirsiniz. Başlık şablonunu varsayılan olarak kullanabilir, meta açıklamasını ise kendiniz girebilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu buraya yazacağınız meta açıklaması bütün etiketlerinizde kullanılacaktır. Tabii siz zamanım ve sabrım var diyorsanız her etiketin içine girerek başlık şablonlarını ve meta açıklamalarını tek tek düzenleyebilirsiniz.

Arşivler

Arşivler kısmında dikkat etmeniz gereken kısım Yazar Arşivleri seçeneğidir. Eğer blogu tek başınıza yürütüyorsanız bu seçenek Etkisiz olmalıdır. Aksi takdirde yazar sayfasıyla anasayfanız ile aynı olacaktır. Bu durum duplicate content oluşturarak size zarar verir.

Tarih arşivleri kısmında yer alan seçenek ise tamamen size kalmış. Benim önerim Yazar Arşivleri kısmındaki sebepten ötürü Etkisiz yapmanız yönündedir.

Diğer

Bu kısımda 3 seçenek bulunuyor. Seçeneklerden ilki arşivlerin arama motorlarında indexlenip indexlenmemesini belirliyor. Eğer sitenizde sayfalama yapıyorsanız ve bu sayfaların arama motorlarında indexlenmesini istemiyorsanız noindex yapmalısınız. Benim tavsiyem bu seçeneğin noindex olarak kalmasıdır.

İkinci seçenek ise meta anahtar kelimelerinin kullanılıp kullanılmamasını belirliyor. Bildiğiniz üzere Google uzun bir süredir meta anahtar kelimeleri SEO’da kullanmıyor. Dolayısıyla bu alanı kullanıp kullanmamanızın bir önemi kalmadı. Arzu ederseniz etkin yapabilir ve her içeriği düzenlerken yazılarınıza meta anahtar kelimesi ekleyebilirsiniz.

Son seçenek ile site genelinde noodp meta robots etiketinin kullanılıp kullanılmamasını belirlersiniz. Eğer bu seçeneği etkin yaparsanız sayfanız DMOZ’da kayıtlı olsa dahil sizin girdiğiniz meta açıklamaları arama motorlarında yayınlanır. Ben Etkin yapmanızı öneriyorum.

3. Sosyal

Bu kısımda sosyal medya hesaplarımızla ilgili ayarları gerçekleştirmekteyiz. Şu an için sadece Facebook, Twitter, Pinterest ve Google+ ayarları yer alıyor. Bu ayarlar vasıtasıyla Facebook sayfanızı bağlayabilir, meta etiketlerinizin arasına twitter kartı yerleştirebilir, Google+ yayımcı kimliğinizi ekleyerek author özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

4. XML Site Haritaları

Bu sekmede site haritamızın ayarlarını yapıyoruz. XML Site Haritaları sekmesi Genel, Yazı Tipleri, Hariç Tutulan Yazılar ve Kategoriler tabından oluşmaktadır.

Öncelikle Genel sekmesinde Entries per sitemap page kısmında yer alan kutuya bir sitemapte kaç bağlantının yer alacağını belirtiyoruz. Ben ortalama 1000 bağlantının yer almasının normal olduğunu düşünüyorum. Bu sayıyı ne kadar arttırırsanız sitemap dosyanız o kadar geç açılır ve zor indexlenirsiniz. İlgili kutuya sayıyı yazdıktan sonra değişikliği kaydet diyoruz. Sonrasında sitenizin adresinin sonuna /sitemap_index.xml ekleyerek site haritanıza ulaşabilirsiniz.

Yazı Tipleri kısmında hangi yazı tiplerinin site haritamızda yer alacağını belirliyoruz. Ben Yazılar, Sayfalar ve Ortam dışında ki tipleri site haritasına eklemiyorum.

Hariç tutulan yazılar kısmında eğer google’da indexlenmemesini istediğiniz bir yazınız varsa o yazının id’sini buraya eklemeniz yeterli.

Kategoriler kısmında ise sitenizde yer alan taksonomilerin site haritalarında yer alıp yer almayacağını belirliyoruz. Ben kendi blogumda Etiketleri ve Kategorileri site haritalarına ekliyorum diğer taksonomilere site haritalarında yer vermiyorum.

5. Gelişmiş

Eklentinin en hassas ayarlarının olduğu kısım Gelişmiş kısmıdır. Bu kısımda Yol Haritası, Kalıcı Bağlantılar ve RSS tabları bulunur.

Yol Haritası tabında Breadcrumbs ayarlarınızı yapabilirsiniz. Eğer blogunuz uyumluysa dolaşım menüsünü etkin hale getirebilirsiniz. Eğer temanız uyumlu değilse bu etkisiz yapmanız daha iyi olacaktır.

Kalıcı Bağlantılar tabında URL linklerimizle alakalı hassas ayarları yapıyoruz. Sitenizin etiket ve kategori gibi taksonomilerinin uzantılarını kaldırmak isterseniz ilk seçeneği Tut olarak işaretleyebilirsiniz. Benim önerim kaldırmamanız yönündedir.

İkinci seçenekte ise ortam dosyalarınızı ilgili posta yönlendirip yönlendirmek istemediğiniz soruluyor. Eğer Google görsellerde sitenizde yer alan bir görsele tıklandığı

Kalıcı bağlantılar sekmesi eklentinin en önemli kısımlarının başında geliyor. Bu sekme altında blogumuzun URL’si ile ilgili bir takım ayarlar yapabiliyoruz.

Bu sekmede dikkat edeceğimiz iki kısım bulunuyor. Bunlardan ilki “Kategori linker için varsayılan uzantıyı kaldır (normal değer: /category/)” seçeneği, diğeri ise “Redirect attachment URL’s to parent post URL” seçeneği.

“Kategori linker için varsayılan uzantıyı kaldır (normal değer: /category/)” seçeneği indekslerinizde /category/ gibi terimlerin oluşmasını engelliyor. Biz bu seçeneği Tut olarak işaretliyoruz.

“Redirect attachment URL’s to parent post URL” seçeneği ise konularınız da  yer alan görsellere, videolara direkt ulaşımda ziyaretçiyi ilgili başlığa yönlendirmenizi sağlıyor. Yani arama motorlarında görsel araması sonucu blogunuza gelen bir ziyaretçi bu seçeneğini işaretlediğiniz için sadece görseli görmüyor, ilgili yazıya ya da sayfaya yönleniyor. Bu da sizin ziyaretçi sayınızın artmasına neden oluyor.

Diğer seçenekler için eklentinin kurulumuyla birlikte gelen varsayılan ayarları koruyabiliriz.

RSS kısmında ise bir değişiklik yapmaya gerek yok. Eklentinin varsayılan ayarları bizim için yeterli olacaktır.

WordPress Yoast SEO eklentisinin kurulumunu ve gelişmiş ayarlarını bu yazıda sizlere anlatmaya çalıştım. Sorunuz olduğunu takdirde yazımın hemen altına mesaj bırakmanız yeterli olacaktır.

Ayrıca WordPress Yoast SEO eklentisinin içerik ayarları ile ilgili yazıma da bu adresten ulaşabilirsiniz.

Melih Güney: 12 yıllık mesleki yaşantımda turizm ve sağlık sektöründe pazarlama ve marka yönetimi üzerine çalışmalarda bulundum. Şu an Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak görev alıyorum. Aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Sosyal Medya üzerine dersler veriyorum.

Yorumları Gör (180)

  • Merhaba, gerçekten taktire şayan bir açıklama, forumlarda bu eklentilerin açıklamasını arayan soran o kadar çok kişi varki.. bende bu eklentiyi kullandıgım halde bilmediğim birçok kısmı keşfettim teşekkürler öncelikle.

    Bu eklentiyle ilgili bir sorum var, kullanmadığım bir sağlık sitemden verileri dışa aktar aracı ile yeni siteme yükledim ve yazıların hepsini pasif yaptım, ilk 50 sayfaya kadar editledikçe yayınlıyordum, ama yazı yazarken alt kısımdaki seo widgetinin içini değiştirip yeni title meta açıklaması seo başlığı yazmadan boş bırakıyordumki otomatik algılaması için..

    Şimdi bunu 50. yazıya kadar yaptı, daha sonra içeriğini boş bırakamıyorum bu seo başlığı , meta açıklama kısımlarını ? Yani ilginç bi şekilde elle tektek yazmam gerekiyor, boş bıraktıgımda en son halini kaydediyor. Buda ciddi zamanımızı almakta.

    Daha önce olmazken neden böyle oldu, mutlaka bir ayarı var ama bulamadık diye düşünüyoruz, yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

  • 50. Yazıdan sonra ayarlarla oynama yaptınız mı? Mesela Force Rewrite Title işaretini kaldırmış olabilir ya da tıklamış olabilirsiniz. Çünkü bununla ilgili ayrı bir ayar yok diye biliyorum. Normal şartlarda böyle bir hata vermemesi gerekiyor.

  • Eklenti bence çok güzel. Makalenizi yazarken seo ayarlarını anında konrol ederek sizi yönlendiriyor.
    Yazı ise eklenti kadar güzel. sahibi olduğum malatyahabersaati.com sitesinde kullandığım eklentinin bvu yazı sayesinde küçük bir iki detayı değiştirdim.

    Yazarın ellerine sağlık.

  • Merhaba, cevap için teşekkürler,

    Hayır ayar değiştirdiğimi sanmıyorum, diğer bloglarımdaki seo ayarlarımal karşılaştırdım hemen hemen aynı, bu Force Rewrite Title işaretide ekli durumda, evet bu kısımla ilgili bi ayarda yok, ben kapattıgımız sitemizin yazıları olan 250 makaleyi otomatik içe aktar dediğim için meta ve title kısımlarını boş bırakarak makaleyi değiştiriyordum, o zamanda boş bıraktıgımız için seo eklentisi otomatik makaleyi algılıyordu..

    Şimdi var olan eski başıkları silip boş kaydedemiyorum, haliyle yeniden yazıyorum tektek müthiş zaman kaybı..

    Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Banada ilginç geldi.

    • Açıkcası bu konuda bir bilgim yok. Wordpress sürümünüzden kaynaklanan bir sıkıntı olabilir ya da kullandığınız temayla alakalı bir sıkıntı da olabilir. Eğer tema değişikliğine gittiyseniz böyle bir hatayla karşılaşmanız söz konusu olabilir.

      • Teşekkürler Melih, deneyeceğiz artık, bu arada buraya her yorum yapıldığında mailime ileti gelse daha erken yazardım, bunuda ayarlarsan faydalı olur belki ;)

  • Merhaba,;
    Bu mükemmel bilgiler için çok teşekkürler, elinize yüreğinize sağlık.
    Ben basit, sade ve her platformda rahatca açılabilen bir site yapmak istiyorum. Örnek: demo.cactusthemes.com/#opal
    E-ticaret sitesi için wordpress'i önerirmisiniz? Aklıma joomla ve prestashop var.
    E-ticaret sitesi ürettiğimiz bitkiler hakkında olacak.
    Çok teşekkürler.

    • Can Merhaba
      Basit, sade ve her platformda çalışabilen bir site yapmak istiyorsanız wordpress sizin için en uygun sistem.
      Kurulumu ve kullanımı gayet kolaydır. Ayrıca dünya genelince milyonlarca kullanıcısı olduğu için tema ve eklenti desteği çok fazladır.

      Son zamanlarda e-ticarete uygun wordpress temaları yapılmaya başlandı. Çok kompleks bir e-ticaret platformu düşünmüyorsanız eğer wordpress bu konuda da size yardımcı olacaktır. Fakat açacağınız site büyük bir site olacaksa wordpress yerine magento ya da opencard gibi sistemleri kullanmanız yararınıza olacaktır.

    • Merhaba can , bende aktif olarak 4 presta e-ticaret sites var, gerek desteği gereksede modül seçenekleri ile epey kullanışlı ve performansı en standart hostinglerde dahi yeterli.Bilgin olsun.

  • Arkadaşlar seo başlıkları sayfa başlıklarıyla değişti. Seo başlığı görünmüyor artık aramalarda. Sadece sitedeki başlık görünüyor.

  • Merhaba Melih Hocam ben all in seo eklentisi kullanıyordum ve onu kaldırdım senin yazında ne varsa aynısını yaptım şuanda. Kafama takılan konu şu ben sitemap'i bu seo ile yaptım ve 4 tane bölüme ayırdı sitemapi bunun google da sorunu olur mu indexlenmekte?
    Son olarak da her yazıgirerken bir kelime falan girilmesi gerekiyor mu her yazıya odaklanılan kelime tarzında falan yani yazı ile ilgili önereceğin ayarlar mevcut mu?
    Bu arada ellerine sağlık çok yararlı olduğu konusunda eminim yazının.

    • Wordpress SEO by Yoast eklentisi sitenizin daha hızlı indexlenmesi için sitemap'i kategorilere ayırır. Senin sitende 4 ayrı sitemap oluştururken farklı bir sitede daha fazla sayıda sitemap oluşturabilir. Bunun indexlenme konusunda Google'da her hangi bir sorun yaratmaz. Bilakis yararı vardır. Fakat bu site haritalarını Google Webmaster Tools'dan eklemen gerekiyor. Yoksa yararını çok fazla göremezsin.

      Focus Keyword'un arama sonuçlarına doğrudan bir etkisi bulunmuyor. Fakat şöyle bir önemi bulunuyor. Yoast eklentisinin bir SEO algoritması bulunuyor. Bu algoritmaya göre yazınızı yazdıktan sonra bazı ayarlar yapmanız gerekiyor ve ayarlara göre eklenti size bir SEO puanı çıkarıyor. İşte bu SEO puanı çıkarılırken odaklanılan kelimede baz alınıyor. Focus Keyword nedir derseniz aslında yazının ana fikridir diyebiliriz. Bir blog yazısına başlarken önce konuyu belirleriz. Sonra konuda kullanmak istediğimiz anahtar kelimeleri seçeriz. Focus Keyword bir nevi anahtar kelimedir aslında.

      Ben Focus Keyword belirlerken genelde iki kelimeden oluşmasına dikkat ediyorum. Ayrıca bu Focus Keyword'u Meta Description'da, Meta Keywords'de ve Title'da kullanmaya çalışıyorum.

      Yoast eklentisinin içerik ayarlarıyla ilgili bir yazı yazacam fakat bir türlü fırsatını bulamadım. O yazıda daha detaylı anlatırım bu konuyu artık.:)

  • Hocam tekrardan merhaba yine bir sorum olacak site adımı google yazdığım zaman şöyle çıkıyor bunun tam ayarı nerede acaba?
    http://i.hizliresim.com/3eXjjK.png
    Hocam normalde sadece Tavsiyeciyiz.com Her Konuda Tavsiyenin Adresi yazıyordu ancak şimdi arkasında gene tavsiyeciyiz.com yazıyor bunun ayarı zannederse başlıkla ilgili falan ama tam anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

    • Bugün iki sebebi olabilir.
      Birinci sebebi Başlıklar & Metalar kısmında yer alan "Force rewrite titles" kutucuğunu işaretlememiş olabilirsin. Eğer işaretlediysen ve hala aynıysa Wordpress Genel ayarlar kısmında yer alan Site Başlığı kısmı ile Wordpress SEO by Yoast eklentisinin Home ayarları çakışıyor olabilir.

      Bu seçeneklerin düzgün olduğunu düşünüyorsan eğer temanın kodlarında bir hata olabilir. Temanın Header dosyasında yer alan +title+ +/title+ tagları arasında kalan kısmı şu şekilde değiştirirsin sorun çözülecektir.
      +title+ +?php wp_title( '|', true, 'right' ); ?+ +/title+

      Kod + işaretlerinin yerine köşeli parantez kullanacaksın.:)