All In One SEO Pack Eklentisinin Kurulumu

WordPress All In One Seo Pack eklentisi en yaygın kullanılan SEO eklentilerinden biridir. Bunun en önemli sebebi de kurulum sırasında gelen standart ayarlar üzerinde çok fazla değişikliğe ihtiyaç duyulmamasıdır. SEO konusunda bilgi sahibi olmayan kişiler bile WordPress bloglarına kuracakları All In One Seo Pack eklentisi ile SEO açısından çok güzel sonuçlar elde edebilirler. Bende bu yazımda sizlere bu eklentiyi daha yakından tanıtmaya çalışacağım.

All In One Seo Pack Eklentisinin Kurulumu

Öncelikle eklentinin kurulumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım. All In One Seo Pack eklentisini blogumuza iki şekilde kurabiliriz.

Birinci yöntemde blogumuzun yönetim panelinde ki eklentiler sekmesi altında yer alan Yeni Ekle kısmında All In One Seo Pack şeklinde arama yaparız. Karşımıza çıkan arama sonuçlarından All In One Seo Pack sonucunun yanında yer alan Hemen Yükle linkine tıklayarak eklentiyi kurabiliriz.

İkinci yöntem olarak ise All In One Seo Pack adresinden indirdiğimiz eklentimizi RAR’dan çıkarıp bir FTP programı yardımıyla blogumuzun wp-content/plugins klasörüne yükleriz. Ardından blogumuzun yönetim panelinde yer alan Eklentiler sekmesinden eklentiyi etkinleştiririz.

All In One Seo Pack Eklentisinin Ayarları

Uygulamayı kurup, etkinleştirdikten sonra yönetici panelimizde All In One Seo isminde bir sekme oluşuyor. Bu sekmenin içerisinde standart kurulumda Genel Ayarlar, Performans ve Özellik Yöneticisi şeklinde 3 kısım bulunuyor.

Özellik Yöneticisi

Bizim öncelikle Özellik Yöneticisi kısmına tıklayarak standart kurulumda yer almayan bazı özellikleri aktif etmemiz gerekiyor. Görselde de gördüğünüz gibi XML Site Haritası, Sosyal Meta, Robots.txt, Dosya Düzenleyicisi, İçe Aktarma/Dışa Aktarma, Kötü Bot Engelleyici, Performans ve Video Site Haritası şeklinde 8 adet özelliğimiz bulunuyor. Bu özellikten sadece Performans kısmı eklentinin ilk kurulumu ile birlikte aktif oluyor. Diğer özellikleri arzu ettiğimiz takdirde biz aktif ediyoruz. Aktif ettiğimiz takdirde de sol tarafta yer alan All In One SEO sekmesinin altına bu özelliklerle ilgili yeni sekmeler açılıyor.

Ben bu özelliklerin hepsini aktif etmenizi öneriyorum. Mevcut özelliklerden sadece Video Site Haritası özelliğini aktif edemeyebilirsiniz çünkü o özellik premium bir özellik olup eklentiyi satın aldığınız takdirde kullanabiliyorsunuz. Eğer bir video siteniz bulunmuyorsa o özelliğe çokta ihtiyacınız yok diyebilirim.

Genel Ayarlar

WordPress All In One Seo Pack eklentisinin Genel Ayarlar bölümü blogumuzla ilgili düzenlemeleri yapacağımız bir dizi ayarın bulunduğu kısımdır. Bu kısımda anasayfa ayarlarından tutun başlık ayarlarına kadar bir çok tablo bulunuyor.

Genel Ayarlar

Standart URL’ler : Canonical URL sizin için Google’da sigorta işlevi görmektedir. Ulaşılamayan URL ya da yinelenen içerikler Google’da başınıza iş açabilir. Dolayısıyla bu kutuyu işaretlemeniz sizi bir çok dertten kurtarmaya yardımcı olacaktır. Eklentinin kurulumunda bu kutu işaretli olarak gelmektedir. Dolayısıyla işareti kaldırmamanızı öneriyorum.

Canonical URL’ler için Sayfa Numaralandırma Yok : Blogunuza girdiğiniz içeriklerin sayısı arttıkça bir ihtiyacı duyuluyor. Sayfa sayısı arttıkça da 1,2,3 diye numaralandırıyoruz. Bu sayfalar Google’da bu şekilde indexleniyor. Tabii kullanıcılar açısından hiç bir anlam ifade etmiyor bu sayfalar. Bunun önüne geçmek için bütün sayfaları ilk sayfaya yönlendirebilirsiniz. Bu ayarı işaretlediğiniz takdirde numaralanmış bütün sayfalar Canonical olarak ilk sayfaya yönlendirilecektir. Bu nedenle bu kutuyu işaretlemenizi öneriyorum.

Özel Canonical URL’leri Etkinleştir : Eğer yazılarınızın içinde Canonical URL ayarlaması yapmak isterseniz bu seçeneği işaretlemelisiniz. Neden böyle bir ayara ihtiyaç duyabilirsiniz onuda anlatayım. Yazmış olduğunuz bir yazı zaman geçtikçe eskiyebilir. Mesela ben All In One SEO Pack isminde bir yazı yazdım. Bu eklenti ilerleyen zamanlarda ismini değiştirebilirler. Bu durumda ben yazıyı güncellemek adına gerek yazının başlığını gerekse adresini değiştirmem gerekiyor. Tam bu noktada Canonical URL imdadıma yetişiyor. Eğer Canonical URL kullanmadığım takdirde adresi değiştirdiğim vakit Google indexim çöpe gitmiş olur. Canonical URL ile eski adresi yeni adrese yönlendirerek bu durumu aşmış oluyorum.

Orjinal Başlığı Kullan : Eğer temanızın orjinal başlık yapısını kullanmak istiyorsanız bu seçeneği işaretlemelisiniz. Eğer temanız ya da kullandığınız diğer eklentiler Meta Title konusunda karışıklığa neden oluyorsa bu seçeneği işaretleyebilirsiniz. Fakat normal şartlarda işaretlememenizi öneririm. Benim önerim bu seçeneği Pasif yapmanız yönünde.

Schema.org Biçimlendirmesini Kullan : Bu seçenek zengin snippet kullanmanıza olanak tanır. Bu şekilde arama motorlarına daha bilgi sağlayabilirsiniz. Bu nedenle seçeneği işaretliyoruz.

Önemli Olayları Kayıt Et : Bu seçeneği işaretleyip işaretlememek tamamen sizin insiyatifinize kalmış. Eğer hata loglarını ben incelemek istiyorum diyorsanız işaretleyin. Fakat bu durum sitenizde zamanla şişmeye sebep olabilir.

Ana Sayfa Ayarları

Bu kısımda anasayfamızın title ve meta description ayarlarını düzenlemekteyiz.

Ana Sayfa Başlığı : Bu kutu ana sayfanızın başlığının nasıl olacağına karar verdiğimiz kısımdır. Bu kutuya 70 karakteri geçmeyecek şekilde ve içerisinde websitenizin ismininde yer aldığı bir Sayfa Başlığı girebilirsiniz.

Ana Sayfa Açıklaması : Bu kutuda ise ana sayfanız için Meta Description belirleyebilirsiniz. Oluşturacağınız site açıklamasının blogunuzun ana sayfasıyla alakalı olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca yazacağınız açıklama 156 karakteri geçmemeli ve sitenizle en alakalı bir kaç anahtar kelimeyi muhakkak içinde barındırmalıdır.

Fakat şunu da bilmelisiniz ki buraya yazacağınız açıklama Google tarafından her zaman kullanılmayabilir. Çünkü Google’ın bu konuda kesin bir yöntemi bulunmuyor. Kimi açıklamaları kullanırken kimi açıklamaları kullanmayı tercih etmiyor. Fakat siz yinede bu alanı en iyi şekilde doldurmaya özen göstermelisiniz.

Başlık Ayarları

Bu kısımda yer alan ayarlar eklentinin kurulumuyla birlikte varsayılan olarak gelmekte. Arzu ederseniz aşağıda yer alan etiketler ile kendi başlık düzenlemenizi yapabilirsiniz. Fakat ben mevcut ayarların yeterli olduğunu düşünüyorum.

%blog_title% – Blog başlığı
%blog_description% – Blog açıklamanız
%page_title% – Sayfanın orjinal başlığı
%page_author_login% – Sayfa yazarının girişi
%page_author_nicename% – Sayfa yazarının rumuzu
%page_author_firstname% – Sayfa yazarının ilk ismi (büyük harifli)
%page_author_lastname% – Sayfa yazarının soyismi (büyük harifli)
%current_date% – The current date (localized)

Özel Yazı Türü Ayarları

Bu kısımda temamızın yapısına göre özel başlık türleri için ayarları etkin edebiliriz. Eklentinin kurulumuyla birlikte gelen ayarlarda yalnızca yazı ve sayfalar için ayarlar etkin yapılmıştır. Arzu ettiğiniz takdirde diğer yazı türleri de seçerek onlar içinde detaylı ayarlamalar yapabilirsin. Ben Yazı ve Sayfalar için ayarlama yapılmasının yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kurulumla birlikte gelen varsayılan ayarları koruyorum.

Görünüm Ayarları

Bir üst kısımda All In One SEO Pack eklentisinin hangi yazı tipleri için kullanılacağını seçmiştik. Bu kısımda ise hangi yazı tiplerinin içinde All In One SEO eklentisinin Meta kutusunun yer alacağını seçiyoruz. Kısaca anlatmam gerekirse bildiğiniz gibi her yazının ve her sayfanın düzenleme kısmının alt tarafında All In One SEO eklentisinin meta kısmı bulunmaktadır. Bu kısımdan o sayfaya özel başlık, meta açıklaması gibi düzenlemeler yapmaktayız. Görünüm Ayarları kısmından bu meta kutusunun hangi yazı tiplerinde aktif olacağını seçiyoruz. Ben bir üstteki ayar sekmesinde sadece Yazılar ve Sayfaları seçmiştim. Dolayısıyla burada da sadece Yazıları ve Sayfaları seçiyorum.

Web Yöneticisi Doğrulama

Bu kısımda Google Web Yönetici Araçları, Bing Web Uzmanı Merkezi ve Pinterest için site doğrulama işlemlerini yapabiliyoruz. İlgili sitelerden aldığımız yetkilendirme kodlarını bu kısımda karşılığına yazarak sitemizi kolaylıkla doğrulatabiliriz.

Google Ayarları

Google Ayarları bölümünde Google Plus ve Google Analytics ayarlarımızı yapabiliyoruz.

Google Analytics ID : Google Analytics ID’nizi yazdığınız takdirde sizin için sayfanıza kodu gömmektedir.

NoIndex Ayarları

Hangi sayfaların arama motorlarında indexleneceğini hangi sayfaların nofollow etiketi barındıracağını bu kısımda belirliyoruz.

Varsayılandan NOODP’a : Eğer sitemizin başlıklarını ve açıklamalarını DMOZ dizininden alınmasını istemiyorsak NOODP etiketini kullanırız. Biz blogumuzda kendi açıklamalarımızı yazacağımız için bütün seçenekleri işaretliyoruz.

Varsayılandan NOYDIR’a : Eğer sitemizin başlıklarını ve açıklamalarını Yahoo dizininden alınmasını istemiyorsak NOYDIR etiketini kullanırız. Biz blogumuzda kendi açıklamalarımızı yazacağımız için bütün seçenekleri işaretliyoruz.

Kategoriler İçin Noindex Kullan : Arama motorlarında kategori arşivlerinizin indekslemesini istemiyorsanız bu seçeneği işaretleyebilirsiniz.

Tarih Arşivleri İçin Noindex Kullan : Arama motorlarında tarih arşivlerinizin indekslenmemesi için seçeneği işaretliyoruz.

Yazar Arşivi İçin Noindex Kullan : Eğer blogunuzu tek başınıza yönetiyorsanız yazar arşiviniz ana sayfanızla birebir aynı olacaktır. Bu nedenden ötürü ben işaretlemenizi öneriyorum.

Etiket Arşivi İçin Noindex Kullan : Arama motorlarında etiket arşivlerinizin indekslemesini istemiyorsanız bu seçeneği işaretleyebilirsiniz.

Arama sayfası İçin Noindex Kullan : Arama motorlarında arama sayfalarınızın indekslenmemesi için bu seçeği işaretliyoruz.

404 Sayfası İçin Noindex Kullan : Arama motorlarında 404 sayfalarınızın indekslenmemesi için bu seçeneği işaretliyoruz.

Numaralanmış Sayfalar/Yazılar İçin Noindex Kullan : Arama motorlarında numaralanmış sayfalarınızın/yazılarınızın indekslenmemesi için bu seçeneği işaretlemelisiniz.

Numaralanmış Sayfalar/Yazılar İçin Nofollow Kullan : Arama motorlarında numaralanmış sayfalarınızın/yazılarınızın takip edilmemesi için bu seçeneği işaretlemelisiniz.

Siteyi Open Directory Project’ten Hariç Tut : Bu seçenek NOODP etiketiyle aynı işlevi görüyor. İşaretlemenizi öneriyorum.

Siteyi Yahoo! Directory’den Hariç Tut : Bu seçenek NOYDIR etiketiyle aynı işlevi görüyor. İşaretlemenizi öneriyorum.

Gelişmiş Ayarlar

Gelişmiş Ayarlar kısmında sayfa başlıklarıyla ve meta açıklamalarıyla alakalı bir takım ayarlar yapabiliyoruz.

Açıklamalarda Kısaltma Kullanmaktan Kaçın : Bu seçeneği işaretlediğiniz takdirde meta açıklamasını yazmadığınız içeriklere eklenti tarafından meta açıklaması oluşturulurken Shortcodes ile hazırladığınız içerikler dikkate alınmaz.

Eğer bu seçeneği işaretlerseniz meta açıklamasını yazmadığınız içeriklere eklenti sizin için yazdığınız yazının ilk 160 karakterlik kısmını meta açıklaması olarak oluşturur.

Numaralanmış Sayfalar İçin Açıklamaları Kaldır : Bu seçeneği işaretlediğiniz takdirde numaralanmış sayfalarınızda 2. ve daha eski sayfalara meta açıklaması eklenmez. Biz zaten önceki ayarlarda numaralanmış sayfaları ilk sayfaya yönlendirdiğimiz için bu seçeneği işaretleyebilirsiniz.

Uzun Açıklamaları Asla Kısaltma : Eklenti varsayılan olarak girdiğiniz meta açıklamalarını 160 karakter olacak şekilde böler. Eğer bölmesini istemiyorsanız bu seçeneği işaretlemelisiniz. Yalnız eklenti bölmese bile Google bölecektir o nedenle bu seçeneğin çokta bir esprisi yok.

Yazı Meta Alanları Korumasını Kaldır : Eğer Yazınızın altında yer alan Custom Fields alanlarını kullanmıyorsanız bu alanı boş bırakın.

Ekleri Yazı Ebeveynine Yönlendir : Bu seçeneği işaretlediğiniz takdirde yazılarda kullandığınız görseller arama motorlarında tıklandığında ebeveyn olan yazıya yönlendirilir. Bu nedenle işaretlemenizi öneriyorum.

Harici Sayfalar : Bu alana All In One SEO Pack eklentisinin meta alanının çıkmasını istemediğiniz yazı ve sayfaların id numaralarını girebilirsiniz. Ör: /forum/, /contact/

Ek Yazı Başlıkları : Bu alana yazacağınız ibare sitedeki bütün yazı başlıklarına eklenecektir.

Ek Sayfa Başlıkları : Bu alana yazacağınız ibare sitedeki bütün sayfa başlıklarına eklenecektir.

Ek Ön Sayfa Başlıkları : Eğer Ayarlar sekmesinde yer alan Okuma bölümünden sabit bir ön sayfa seçtiyseniz bu alana yazacağınız ibare bu ön sayfanın başlığına eklenecektir.

Ek Blog Sayfası Başlıkları : Eğer Ayarlar sekmesinde yer alan Okuma bölümünden sabit bir blog sayfası seçtiyseniz bu alana yazacağınız ibare bu blog sayfanın başlığına eklenecektir.

Anahtar Kelime Ayarları

Bu seçenek yazı ve sayfalarınızda meta anahtar kelimelerini kullanmanıza olan tanır. Fakat Google uzun bir süredir meta anahtar kelimeleri dikkate almıyor. Dolayısıyla bu alanı aktif yapmakta pasif yapmakta sizin bileceğiniz iş. Ben iş yükü getirmemesi adına bu alanı pasif yapmayı öneriyorum.

Performans

Bu kısımda eklentinin kurulumuyla gelen varsayılan ayarları kullanabilirsiniz. Eğer bu konuda bilgi sahibi değilseniz bu ayarlara dokunmamanızı öneriyorum.

XML Site Haritaları

Bu sekmede sitemizin xml site haritalarının ayarlarını yapabiliyoruz.

Dosya Ön Eki : Site haritanızın ismini buradan belirleyebilirsiniz. Bu alanda varsayılan olarak “Sitemap” ibaresi yazılıdır.

Program Güncellemeleri : Arama motorlarını bilgilendirmek isterseniz bu alandan seçim yapabilirsiniz. Günlük, haftalık ve aylık olarak seçim yapma şansınız bulunuyor. Fakat bu özelliği kullanabilmeniz için sunucunuzdan cron özelliğinin olması gerekiyor.

Site Haritası İndeksleme Aktif : Eğer büyük bir site haritanız mevcut ise yani 50 bin girdiden fazla ya da 5 MB’tan büyük bir site haritasına sahipseniz işaretlemelisiniz.

Yazı Türleri : Site haritanızda yer almasını istediğiniz yazı tiplerini seçmelisiniz. Yazıları, Sayfaları ve Ortam seçeneğini seçmenizi öneriyorum.

Sınıflandırma : Site haritanızda yer almasını istediğiniz taksonomileri seçmelisiniz. Sadece Kategorileri ve Etiketleri seçmenizi öneriyorum.

Tarih Arşivi Sayfaları Dahil : Tarih arşivlerinin site haritanızda yer almasını isterseniz bu alanı işaretlemelisiniz. Ben işaretlemenizi önermiyorum.

Yazar Sayfaları Dahil : Yazar arşivlerini site haritanıza eklemek isteseniz bu alanı işaretlemelisiniz.

Sıkıştırılmış Site Haritası Oluştur : Site haritanızı sıkıştırmak isterseniz bu seçeneği işaretlemelisiniz. Bu alanı işaretlediğiniz takdirde .xml.gz formatında bir site haritası oluşturulur.

Sanal Robots.txt ‘den Bağlantı : Bu alanı işaretlediğiniz takdirde site haritanızın adresini Robots.txt dosyanıza eklenir. Bunu işaretlemenizi öneriyorum.

Dinamik Site Haritası Oluştur : Bu alanı işaretlediğiniz takdirde site haritanız statik yerine dinamik olarak hazırlanır. Yani arama motorları her istediğinde güncel bir sitemap oluşturulur.

XML Site haritaları sekmesinde bu ayarların dışındaki ayarlara dokunmamanızı öneriyorum. Varsayılan ayarlar sizi yeterince mutlu edecektir.

Social Meta

Bu kısım sayfanızın sosyal medya üzerinde paylaşım özelliklerini ayarladığınız bölümdür.

Genel Ayarlar

Eğer sitenizde kullandığınız shortcodes etiketlerini sayfa başlığında ve meta açıklamasında kullanmak istiyorsanız her iki kutuyu da işaretlemelisiniz. Daha önce buna benzer bir ayarlama yapmıştık. O ayarlar arama motorları içindi. Burada yaptığımız ayarlama ise sosyal medya paylaşımları içindir.

Eğer OG Açıklamalarını Otomatik Oluştur seçeneğini işaretlerseniz, Open Graph açıklamanız sayfanızın içeriğine göre otomatik olarak oluşturulur.

Ana Sayfa Ayarları

Eğer AIOSEO Başlık ve Açıklama Kullan seçeneğini işaretlerseniz Open Graph anasayfa başlık ve açıklamanız gibi genel ayarlar, All in One SEO Pack’te oluşturmuş olduğunuz anasayfa başlığı ve anasayfa açıklaması olarak kullanılacaktır. Eğer işaretlemezseniz sitenizin başlık, meta ve paylaşım görselini bu kısımdan ayarlayabilirsiniz.

Görsel Ayarları

OG:Resim Kaynağı Seçin : Bu kısımda sosyal medya üzerinde paylaşım yapıldığı zaman sitenizdeki yer alan hangi görselin kullanılacağını belirliyorsunuz. Ben eğer boyutları uygun ise Öne Çıkan Görseli kullanmanızı öneriyorum.

Varsayılan Görsel Genişliği : Bu kısım minimum 600 piksel olmalıdır. Fakat facebook’un önerdiği görsel genişliği 1200 pikseldir. Seçeceğiniz görselleri bu ebatlara göre belirlemelisiniz.

Varsayılan Görsel Yüksekliği : Bu kısım minimum 315 piksel olmalıdır. Fakat facebook’un önerdiği görsel yüksekliği 630 pikseldir.

Resim için Özel Alan Kullan : Bu alanı boş bırakabilirsiniz.

Sosyal Profil Bağlantıları

Sosyal Profil Bağlantıları : Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn hesabınızın linklerini her satıra bir tane gelecek şekilde eklediğiniz takdirde hesaplarınız meta verilerinin arasına eklenecektir.

Kişi ya da organizasyon? : Sitenizin bir kişi mi yoksa bir şirkete mi ait olduğunu burada belirtebilirsiniz. Eğer bireysel olarak hazırladığınız bir site ise Kişi seçeneğini seçmelisiniz. Bir alttaki seçenekte de ismini yazmanız yeterli olacaktır.

Facebook Ayarları

Eğer Facebook Ddeveleopers kullanıyorsanız bu kısma facebook yönetici id’nizi ve facebook uygulama id’nizi girmeniz gerekiyor. Eğer Facebook Developers konusunda bilgi sahini değilseniz bu alanı boş bırakabilirsiniz.

Twitter Ayarları

Bu bölümde sitenizin twitter’da paylaşıldığı takdirde nasıl görüneceğini belirliyoruz. Öncelikle Varsayılan Twitter Kartı olarak Özet Büyük Görsel seçeneğini seçiyoruz. Şayet blogunuzda büyük görseller kullanmıyorsanız Özet seçeneğini de seçebilirsiniz.

Sonrasında ise sitenize ait olan twitter sayfanızın kullanıcı adını Twitter Sayfanız isimli kutuya giriyoruz. Eğer paylaşılan yazılarda twitter kullanıcı adınızında çıkmasını isterseniz Twitter Yazarını Göster seçeneğini işaretleyebilirsiniz. 

Robots.txt

Bu sekme altında robots.txt dosyamız için kurallar oluşturabiliyoruz. Eğer deneyimli bir kullanıcı değilseniz bu alana dokunmanızı önermiyorum. Zira bir çok kullanıcı bilgisi olmadan robots.txt dosyası üzerinde oynamalar yapıyor ve sonrasında sitem Google’da indexlenmiyor şeklinde sorular soruyorlar.

Dosya Düzenleyici

Bu sekme altında izinleriniz olduğu takdirde robots.txt ve .htaccess dosyalarımızı düzenleyebiliyoruz. Eğer bu konuda bilgi sahibi değilseniz bu alanlara dokunmamanızı öneriyorum. Zira bilgi sahibi olmadan bu alanları kurcaladığınız takdirde sitenizin açılmamasına kadar bir çok sorunla karşılaşabilirsiniz.

İçe Aktarma & Dışa Aktarma

Eğer SEO eklentinizin bütün ayarları mükemmel bir şekilde yaptığınızı düşünüyorsanız yapmış olduğunuz ayarları bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. İhtiyaç olması durumunda tekrardan import ederek ayarları kullanabilirsiniz. Yani buradan bir nevi ayarlarımızın yedeğini almış oluyoruz.

Kötü Boy Engelleyici

Bu sekmeye de dokunmanızı çok önermiyorum. Eğer kullanmak istiyorsanız da bütün seçenekleri işaretleyebilirsiniz.

WordPress All In One SEO Pack eklentisinin kurulumunu ve ayarlamalarını detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Eğer hazırlamış olduğum içeriği beğendiyseniz aşağıda yer alan sosyal medya ikonları yardımıyla başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Bu şekilde daha fazla kullanıcının bu eklentiyle tanışmasına vesile olmuş olursunuz.

Melih Güney: 12 yıllık mesleki yaşantımda turizm ve sağlık sektöründe pazarlama ve marka yönetimi üzerine çalışmalarda bulundum. Şu an Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak görev alıyorum. Aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Sosyal Medya üzerine dersler veriyorum.

Yorumları Gör (73)

  • Merhaba.
    Öncelikle yazınız çok bilgilendirici olmuş.
    Bende bu eklentiyi kullanıyorum sitemde. Fakat şöyle bir sorunum var. Yazıya eklediğim resimler de index alıyor ve sonuçlarda çıkıyor. Görsel de değil web de çıkan bazı sonuçlarda var. Yalnız bu resmin kendisine ait sayfa oluyor.
    Daha açıklayıcı olursam;

    siteadi.com/konu-basligi/

    siteadi.com/konu-basligi/resim-basligi/

    Birinci verdiğim link index almazken ikinci link index alıp sıralamaya giriyor. Fakat linke tıklayınca sadece resim açılıyor. İçeriğe ulaşılamadığı için de ziyaretçi bırakıp gidiyor. Acaba ne yaparsam bu resme ait sayfanın index almasını önlerim.

  • Melih Bey merhaba,

    Oncelikle tebrik ederim blogunuz gercelten bilgilendirici.

    Benim farkli bir konuda problemim var. Internette arastirma yapmama ragmen cevabi bulamadim. Aklima sizin bilebilme ihtimaliNiz geldi. Ben Asus memo pad 8 kullanmaktayim. Arkadasim android tablet kullandigimi biliyor facebooktan bana sadece fotograf yolladi ben de bos bulunup actim. Fotografi galeriye kaydetmemis bile asus. sadece actim baktim. Tabletim bu olaydan once de tutukluk yapardi simdi de yapiyor mesela size bu yorumu yazarken reklamimsi birseyler cikiyor "install plugins all in one seo pack" diye 3 sayfalik birsey. Andoroidime girmis olabilir mi kendisine hic guvenmiyorum.

    Soruma cevap verirseniz cok sevinirim

    Saygilarimla

    • arkadasinizin o derece bilgisi olsa muhtemelen sizinle ugrasmak yerine daha yararli islerle ugrasirdi. yanlis bir uygulama yuklemis olmalisiniz.

  • Merhaba Melih Bey, sizi uzun süreden beri takip takip ediyorum yazılarınız çok bilgilendirici.

    Size sormak istediğim bir konu var sitemde 2 tane seo eklentisi kullanmak istiyorum sizce bunun bir yararı olur mu ?
    İkinci olarak sizin anllatığınız Yoast WordPress SEO kurdum. Şimdide All in One SEO Pack kurmaya çalıştım ama ' The plugin All-In-One-SEO has been detected.Do you want to import its settings. ' hatasını alıyorum bu sorunu nasıl çözerim?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    • Iki eklenti kurmaniz size bi fayda saglamaz aksine eklentilerin cakismasina neden olursunuz. Aldiginiz hata bundan oturu.

  • Makale için çok teşekkür ederim. Adam akıllı ayar anlatımlarının bulunduğu bir makale.

  • selamlar.Google XML Sitemaps kullanıyorum.Ayrıca All In One SEO Pack paketini kurdum.İkisinde de xml sitemap bölümleri bulunuyor.İngilizce sayfalarda herhangi bir problem başlığı bulamadım.Sizce bu iki eklenti ilerde başıma soruna yol açabilir mi?Siz hiç 2 eklentiyi projelerinizde kullandınız mı?

    • Bu arkadaşın sorusunu yeniliyorum.Aynı problem bende de var . Bir sorun olurmu acaba .

      Aktif buraya bakamıyorum durumu mail@bizimtek.com adresine iletirseniz sevap kazanırsınız :)

  • Merhaba Melih Bey,

    All in Seo Pack kurulumunda sonra linklerim Türkçe karakterle oluşmaya başladı. Linklerimi Türkçe karakter olmadan Ingilizce karakterle nasıl oluşturabilirim?

  • Slm hocam ben sayfaları oluşturuyorum tıklıyorum yayınlandı diyor fakat 2 hafta çıktı aramamotorlarında sayfalarım çıkmıyor ne yapmam gerek nasıl ve nerden ayarlamam gerek yeniyim yarıdımcı olabilrmisiniz sitem www-okey-oyna-okey.com şimdiden tşk ederim..

  • Slm hocam ben sayfaları oluşturuyorum tıklıyorum yayınlandı diyor fakat 2 hafta çıktı aramamotorlarında sayfalarım çıkmıyor ne yapmam gerek nasıl ve nerden ayarlamam gerek yeniyim yarıdımcı olabilrmisiniz sitem http://www.okey-oyna-okey.com şimdiden tşk ederim..

  • Ansiklopedi sitem var. yaklaşık 250 özgün içerik girdim. ve google üzerinde siteye kimse girmiyor. Yardım ederseniz çok sevinirim kardeşim. Mail adresimde sizi bekliyorum